Hviderussisk påske i Minsk

Hviderussisk påske

2.-6. maj 2024

Mens Rusland og Ukraine fortsat er lukket land, kan vi godt rejse til Belarus (Hviderusland). Rejsen foregår med fly til Vilnius i Litauen, der ikke ligger langt fra grænsen til Belarus, der kan krydses med bus. Minsk er en smuk, ren by, totalt nyopført efter Anden Verdenskrig i sovjetisk nyklasicistisk stalinistisk arkitektur som dele af Kiev og Moskva. Minsk det mest gennemførte eksempel på stilen, og man kan på mange måder føle sig hensat til det gamle Sovjetunionen i byen – blot med varer i forretningerne.

 

Den ortodokse påske fejres hen over denne weekend med påskeforberedelser som velsignelsen af ”kulitj”, oppyntning af kirkerne med Jesu symbolske grav. Det hele kulminerer ved midnatsmesserne lørdag aften, hvor præsterne forkynder ”Khristos voskrese” fra ikonostasens porte, hvorefter lyset fordeles fra stearinlys til stearinlys blandt kirkegængerne, der nu begiver sig ud på den traditionelle rundgang om kirken, der symboliserer kvindernes søgen efter Jesus påskedag.

Dag 1. Fly til Litauen, bus til det trestjernede, centralt beliggende hotel i Minsk. Aftensmad med en vodka til.

Dag 2. Byrundtur i Minsk. Vi ser et fuldt bevaret posthus i sovjetisk stil. Man afsender bl.a. fortsat telegrammer til forretningsbrug i Belarus. Metroen, hvor Lenin betragter passagerne. Det store varehus, hvor kun lidt synes forandret siden 60-erne. Frokost med hviderussiske klassikere. Herefter ser vi. bl.a. byens store park, et af Lukasjenkos paladser (udefra), fabrikken, hvor Lee Harvey Oswald arbejdede, inden han fik nok af Sovjetunionen og rejste hjem til USA og formentlig var manden, der skød Kennedy. Om aftenen er der mulighed for tilkøb af opera eller ballet afhængig af programmet eller deltagelse i en fællesmiddag. Eller tid på egen hånd.

Dag 3. Nu følger vi påskeforberedelserne ved byens kirker og møder en præst, der kan fortælle os nærmere om påsken i de ortodokse lande. Frokost og udsigt over Minsk fra bibliotekets top. Om aftenen er der mulighed for tilkøb af opera eller ballet afhængig af programmet eller deltagelse i en fællesmiddag. Eller tid på egen hånd. Inden vi går til påskemesse cirka 23.30 og følger kulminationen af påskefjeringen, der varer til cirka kl. 1. og for nogle fortsætter hele natten.

Dag 4. Efter morgenmaden pakker vi kufferten og kører på landet, hvor vi besøger Tamara i hendes træhus og hører om livet blandt almindelige hviderussere. Hviderussisk påskefrokost, inden bussen kører tilbage mod Vilnius i Litauen, hvor vi overnatter. Sen aftensmad på hotellet.

Dag 5. Hjemrejse med fly til København

 

Rejsen gennemføres ved 16 tilmeldte.

Pris: 10.990,-

Hvad indgår: Fly tur/retur, trestjernet hotel i Minsk og Vilnius med morgenmad i dobbeltværelse, to middage og tre frokoster. Rejseleder, museumsentreer, lokalguider, bus.

Enkeltværelsestillæg 1200 kr.

Visumbestilles særskilt med min assistance.

Bestil ved at sende en mail til kontakt@thomaskohler.dk. 

Herefter modtager du en opkrævning fra min tekniske arrangør, som er et stort internationalt rejsebureau, Tumlare Corporation A/S, medlem af Rejsegarantifonden i Danmark, medlemsnummer 198.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen