Volga-floden

Volga-floden er Europas længste flod og Ruslands gamle hovedfærdselsåre, som kulturelt, økonomisk og trafikalt binder Rusland sammen fra sit udspring nordvest for Moskva til den flyder ud i Det kaspiske Hav.Vi kommer i dette gennem større og mindre byer, kunstigt opdæmmede kæmpesøer (reservoirer), industri, oversvømmede kirker og flere hundrede års historie. Jeg har gennemrejst ruten en række gange som rejseleder.

Vi ser på Volga-flodens udspring og nordvestlige løb gennem Kaljazin, Uglitj, Rybinsk-reservoiret. De historiske byer Jaroslavl og Kostroma. Det lille maleriske Pljos, som den politiske elite holder sommerferie i.

Herefter Gorkij-reservoiret, på landet i Gorodets, Nizjnij Novgorod (den lukkede by Gorkij i sovjettiden, hvor Sakharov sad fange). De muslimske provinser, byerne Tjeboksary, Kazan og Bolgar)Kuybyshev-reservoiret. Lenins ungdomsby Uljanovsk, Tolyatti og Samara.Saratov- og Volgorad-reservoirerne. Slaget om Stalingrad, byen Volgograd i dag. Astrakhan og deltaet, kaviarens hjemland. Det kaspiske Hav.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen